PPPS Jayakan Black and Roses Fun Run

SELASA, 15 NOVEMBER - Pusat Pengajian Pascasiswazah (PPPS) Universiti Malaysia Sabah (UMS) dengan kerjasama Persatuan Pelajar Pascasiswazah (PSA) baru-baru ini mengadakan Program “Black and Roses Fun Run”.

Menurut kenyataan PPPS, program yang julung kalinya dianjurkan itu bertujuan untuk menggalakkan pelajar pascasiswazah bergiat aktif dalam aktiviti riadah dan kesukanan.

Menurut kenyataan itu lagi, larian sejauh tujuh kilometer tersebut juga memberi ruang kepada mahasiswa khususnya pascasiswazah dari fakulti-fakulti yang berbeza merapatkan hubungan silaturahim sekali gus menggalakkan budaya hidup sihat dalam komuniti kampus.

Ia mendapat sambutan memberangsangkan dengan penyertaan seramai 254 peserta bagi mengambil bahagian dalam dua kategori yang dipertandingkan iaitu kategori lelaki terbuka dan wanita terbuka.

Majlis perasmian dan penyampaian hadiah disempurnakan Dekan PPPS, Prof. Dr. Rasid Mail.

Larian itu turut diserikan dengan Car Boot Sales yang disertai 20 kereta menjual pelbagai barangan seperti makanan dan pakaian terpakai.

Turut diadakan cabutan bertuah dan karaoke terbuka “One RM One Song”.

Sumber: Pusat Pengajian Pascasiswazah