Ekspo APK UMS Ke-15 23 – 28 November Ini

ISNIN, 21 NOVEMBER - Ekspo Asas Pembudayaan Keusahawanan (APK) Universiti Malaysia Sabah (UMS) ke-15 akan diadakan bermula 23 November sehingga 28 November ini.

Bertempat di Padang Kawad UMS, ekspo ini antara lain bertujuan untuk menggalakkan siswa-siswi UMS melibatkan diri dalam dunia perniagaan serta menyahut cabaran untuk  menjadi usahawan muda, selain sebagai platform kepada para pelajar kursus APK di bawah Pusat Penataran Ilmu dan Bahasa (PPIB) mencipta idea yang kreatif dan baharu hasil daripada inspirasi persekitaran.

Bertemakan “Realizing Future Entrepreneur”, ekspo ini mempunyai lebih 110 gerai yang menjual barangan hasil aspirasi dan inovasi para siswa-siswi UMS, termasuklah makanan, minuman, permainan, pakaian serta perkhidmatan.

Di samping itu, pelbagai aktiviti turut disediakan kepada para pengunjung seperti cabaran permainan “Treasure Hunt” dengan hadiah lumayan serta cabutan bertuah untuk pengunjung yang membeli lebih daripada RM15.

Justeru, orang ramai dialu-alukan untuk hadir dan mmeriahkan lagi ekspo yang akan berlangsung bermula 8 pagi sehingga 9 malam.