Majlis Pelantikan Pemimpin Kolej Kediaman E sesi 2016/2017

JUMAAT, 2 DISEMBER – Kolej Kediaman E, Universiti Malaysia Sabah (UMS) telah mengadakan program Majlis Pelantikan Pemimpin Kolej Kediaman E bagi sesi 2016/2017 bertempat di kafeteria Kolej Kediaman E.

Majlis tersebut bertujuan untuk menghargai pemimpin-pemimpin kolej yang terdiri daripada Jawatankuasa Kebajikan Mahasiswa (JAKMAS), Majlis Ketua-ketua Blok (MKKB) dan Majlis Ketua-ketua Kelab (MKKK) sesi 2015/2016 serta melantik JAKMAS, MKKB dan MKKK Kolej Kediaman E bagi sesi 2016/2017.

Majlis disempurnakan oleh Pengetua Kolej Kediaman E, Dr. Syahruddin Awg. Ahmad.

Dalam ucapan dan amanat yang disampaikan beliau turut mengucapkan penghargaan kepada pemimpin-pemimpin Kolej Kediaman E bagi sesi  2015/2016 dan berharap agar mantan JAKMAS, MKKB dan MKKK dapat memberi tunjuk ajar dan juga memberi panduan  dalam menjayakan program-program yang bakal dianjurkan oleh Kolej Kediaman E kepada JAKMAS, MKKB dan MKKK yang baru dilantik.

Majlis diteruskan lagi dengan simbolik penyerahan tugas kepada JAKMAS, MKKB dan MKKK SESI 2016/2017.

Penyerahan watikah pelantikan  dimulakan kepada Yang di-Pertua JAKMAS, Saudara Mohammad Syafiq Mohd Faizan diikuti barisan exco, Pengerusi MKKB, Saudari Wiwi Juriani Ajak diikuti barisan exco lain dan kepada Pengerusi MKKK, Saudari Ida Afifah Mohd Hazani diikuti barisan exco lain.

Selain itu, bacaan Ikrar dan Aku Janji turut dilaksanakan yang diketuai oleh Saudara Mohammad Syafiq Mohd Faizan.

Majlis turut dimeriahkan lagi dengan persembahan daripada kelab Silat Kalimah Kolej Kediaman E dan persembahan alatan muzik tradisional daripada Kelab E-Semtra, Kolej Kediaman E.

Turut hadir Timbalan Pengetua, Mohd Hilmey Saili, Penolong Pendaftar Kanan, Bahagian Perumahan dan Hospitaliti, Jabatan Hal Ehwal Pelajar UMS Mat Usup Hj. Rashid.

Sumber: JAKMAS Kolej Kediaman E