Majlis Pengajian Akbar: Kitab Bidayatul Hidayah Meriah

SELASA, 20 DISEMBER – Program Majlis Pengajian Akbar : Kitab Bidayatul Hidayah anjuran Pusat Islam Universiti Malaysia Sabah (UMS) yang berlangsung baru-baru ini mendapat sambutan meriah dengan kehadiran lebih 1,000 orang yang turut serta pada majlis tersebut.

Berlangsung di Masjid UMS, program tersebut diadakan selama dua hari  bersempena dengan sambutan Maulidur Rasul, dan dikendalikan oleh pendakwah dari Banjarmasin Kalimantan, Tuan Guru Syeikh Ahmad Fahmi Zamzam Al-Banjari An-Nadwi Al-Maliki”

Menurut Pegawai Hal Ehwal Islam Kanan UMS, Ustaz Razali Saibin, kehadiran peserta yang membanjiri Masjid UMS bagi program ini memberi petanda positif akan minat masyarakat sama ada warga UMS atau masyarakat luar untuk memberi sokongan terhadap majlis ilmu.

“Ini sesuatu yang baik melihat pelajar dan staf UMS serta masyarakat luar sama-sama mempelajari dan menghayati isi kandungan kitab Bidayahtul Hidayah “Permulaan Jalan Hidayah yang disampaikan oleh Tuan Guru Syeikh Ahmad Fahmi,” ujar beliau.

Bersempena dengan program tersebut, Pusat Islam juga mengadakan majlis kesyukuran dan ceramah sempena sambutan Maulidur Rasul peringkat Universiti Malaysia Sabah..

Turut hadir Naib Canselor, Prof. Datuk Dr. Mohd. Harun Abdullah dan Dekan Fakuti Perniagaan,  Ekonomi dan Perakaunan, Prof. Dr. Raman Noordin.

Sumber: Pusat Islam UMS