Pusat Islam UMS Terima Kunjungan Dari Jemaah Masjid Brunei Darussalam

JUMAAT, 23 DISEMBER – Pusat Islam Universiti Malaysia Sabah (UMS) menerima kunjungan daripada rombongan Jemaah Masjid Kampong Sungai Besar, Negara Brunei Darussalam baru-baru ini.

Rombongan yang tiba di Masjid UMS itu disambut oleh Pegawai Hal Ehwal Islam UMS, Ustazah Norisah Taljid yang memberi beberapa penerangan ringkas berkaitan Masjid UMS dan Kampus UMS.

Kunjungan ke Masjid UMS itu adalah antara aktiviti lawatan sambil belajar rombongan tersebut bersempena dengan cuti penggal akhir persekolahan.

Rombongan yang diketuai Imam Hj Haji Hj Abdul Rahman itu turut melawat Masjid Bandaraya Kota Kinabalu dalam lawatan rasmi selama 4 hari tersebut.

Rombongan seramai 40 orang yang terdiri daripada belia, beliawanis dan muslimah mengakhiri program lawatan dengan mengunjungi Masjid Negeri Sabah, rumah anak-anak yatim dan Muzium Sabah.

Sumber: Pusat Islam UMS