PPIB Lancar Tabung Bantuan Mangsa Banjir

JUMAAT, 27 JANUARI - Pusat Penataran Ilmu dan Bahasa (PPIB), Universiti Malaysia Sabah  (UMS) melalui Jawatankuasa Kebajikan, Rekreasi dan Libatsama Masyarakat telah melancarkan tabung bantuan mangsa yang terjejas banjir di Kota Marudu dan Pitas.

Menurut kenyataan pusat itu, antara jenis bantuan yang diperlukan adalah beras, minyak masak serta makanan tin seperti sardin selain makanan segera seperti roti, biskut dan mi segera.

Derma berupa wang ringgit juga diperlukan untuk membeli barangan keperluan lain penduduk yang terjejas banjir.

Mereka yang ingin menyalurkan sumbangan boleh berhubung dengan Veronica di talian 011-26857017, Eveny (014-9580273),  Nelson (019-5846520) atau Erwin (014-3335392).

Sumbangan akan dikumpulkan sehingga 3 Februari 2017.