Jabatan Canselori UMS Hargai Kakitangan dalam Satu Majlis Apresiasi

SELASA, 31 JANUARI -  Jabatan Canselori Universiti Malaysia Sabah (UMS) menghargai kakitangan yang berpindah ke jabatan lain dalam universiti pada Majlis Apresiasi yang berlangsung tengahari tadi.

Bertempat di Cafe D’Sireh, Bangunan Canselori UMS, majlis itu juga sekali gus mengalu-alukan kehadiran kakitangan dari beberapa jabatan yang berpindah ke Jabatan Canselori.

Majlis yang dihadiri seluruh kakitangan jabatan berkenaan turut menyaksikan penyerahan Nota Serah Tugas daripada bekas Ketua Bahagian Perhubungan Korporat UMS, Vina Zahriani Yusof yang kini adalah Ketua Bahagian Perkhidmatan Akademik UMS kepada Ketua Jabatan Canselori, Darwis Manainus Awang Kangit.

Terdahulu, dalam ucapannya, Darwis berpesan agar setiap kakitangan yang mengalami perpindahan meneruskan kecemerlangan dan dapat menyesuaikan diri dengan sikap yang positif di tempat kerja yang baru.

“Perpindahan itu adalah satu peluang untuk meneruskan perkembangan karier dan meningkatkan pengalaman kerja khususnya dalam menyumbang bakti kepada universiti,” katanya.

Selain Vina, empat kakitangan yang berpindah ialah Norlina Kamis, Juliana Affendy, Mohammad Norazmi Haris dan Nik Faizal Nik Yusoff.

Sementara itu, Jabatan Canselori menerima kemasukan empat kakitangan iaitu Mohammad Wazir Shafie Aliasah, Razeki Rashid, Noor Kasyfe Aidi dan Nur Afika Taraji Fauzi.