80 Kakitangan UMS sertai Bengkel MPKFM

JUMAAT, 3 FEBRUARI - Seramai 80 kakitangan Universiti Malaysia Sabah (UMS) menyertai Bengkel Manual Prosedur Kerja dan Fail Meja (MPKFM) yang berlangsung di Dewan Auditorium Mini, Pusat Pengajian Pascasiswazah UMS baru-baru ini.

Ketua Kluster MPKFM UMS, Hasmi Hashim berkata, fokus utama bengkel itu adalah untuk memberi ruang kepada semua Jabatan, Fakulti, Pusat, Institut dan Unit (JFPIU) di UMS menyeragamkan Manual Prosedur Kerja (MPK) masing-masing menggunakan acuan yang digunapakai oleh universiti.

“Di samping itu,  ia sebagai medan pengkongsian idea dan maklumat baharu dalam kalangan peserta seterusnya dapat dikongsi bersama dengan rakan-rakan setugas di pejabat masing-masing,” katanya ketika berucap mewakili Pendaftar UMS, No’man Datuk Hj Ahmad.

Beliau turut merakamkan ucapan tahniah kepada kluster dan ahli jawatankuasa lain atas usaha dan kerjasama yang diberikan bagi merealisasikan  penganjuran bengkel tersebut.

“Saya juga ingin mengucapkan terima kasih dan setinggi-tinggi penghargaan kepada semua peserta yang meluangkan masa untuk hadir pada bengkel ini.

“Diharap objektif dan sasaran universiti dalam menyeragamkan MPK di semua JFPIU dapat dicapai pada 2017,” tambah Hasmi.

Bengkel itu dijayakan oleh Penolong Pengarah Kanan, Unit Pemodenan Tadbiran dan Perancangan Pengurusan Malaysia  (MAMPU) Sabah, Fredoline Gilbert.

Hadir sama, Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Kualiti dan Inovasi Pentadbiran UMS, Talib Abdullah Shani.

Sumber : Kenny Uwai (FSSA)