KARIB, PPIB UMS BERI BANTUAN KEPADA MANGSA BANJIR

SELASA, 7 FEBRUARI - Universiti Malaysia Sabah (UMS) melalui Jawatankuasa Kebajikan, Sukan,  Rekreasi dan Libatsama Masyarakat (KARIB),  Pusat Penataran Ilmu dan Bahasa (PPIB) menyalurkan bantuan bernilai RM6,000 kepada mangsa banjir di Kota Marudu dan Pitas baru-baru ini.

Menurut pengerusi misi bantuan itu, Budi Anto Mohd Tamring, bantuan terdiri daripada beras, milo, makanan tin, biskut selain sumbangan pakaian dan barangan kegunaan harian.

“Kita telah mengagihkan lebih 100 bungkusan kepada mangsa banjir di Kampung Kuranji dan Kampung  Beliajung, Kota Marudu.

“Di daerah Pitas, bantuan diserahkan dengan bantuan Jabatan Pertahanan Awam Malaysia (JPAM),” katanya ketika dihubungi media.

Budi berkata, derma tersebut diperoleh melalui pusat pengumpulan sumbangan dan derma banjir yang dianjurkan KARIB PPIB sebagai langkah membantu masyarakat Kota Marudu dan Pitas yang terjejas.

“Saya berterima kasih kepada semua warga UMS yang tampil memberi sumbangan kepada golongan kurang bernasib baik ini. Sumbangan yang diberikan sudah pastinya akan mendapat balasan daripada Allah S.W.T.

“Setinggi-tinggi penghargaan juga kepada Dekan PPIB UMS yang juga ketua rombongan, Prof. Madya Dr. Jualang @  Azlan Gansau serta semua pihak yang terlibat dalam memastikan misi ini berjalan dengan lancar,” tambah beliau.