FSSA Perkukuh Jalinan Kemesraan dan Semangat Berpasukan Melalui Aktiviti Team Building

RABU, 15 FEBRUARI - Seramai 181 kakitangan Fakulti Sains dan Sumber Alam (FSSA) menjayakan aktiviti ‘Team Building’ di lobi Kompleks Perhutanan fakulti itu baru-baru ini.

Aktiviti selama sehari itu dimulakan dengan slot senamrobik diikuti oleh aktiviti mencari harta karun dan pelbagai aktiviti lain.

Majlis itu dirasmikan Timbalan Naib Canselor Hal Ehwal Pelajar dan Alumni (HEPA), Prof. Madya Dr. Ismail Ali mewakili Naib Canselor, Prof. Datuk Dr. Mohd. Harun Abdullah.

Dalam ucapannya Dr Ismail berkata, penganjuran ‘team building’ mampu memupuk hubungan yang lebih kukuh sesama kakitangan tanpa mengira gred dan skim jawatan yang disandang.

“Saya ingin mengucapkan tahniah  kepada fakulti dan semua kakitangan yang hadir menjayakan aktiviti ini.

“Saya percaya, ini sekali gus dapat menyemarakkan semangat kerjasama dan meningkatkan motivasi dalam diri peserta yang akhirnya mewujudkan suasana harmoni dalam sesebuah pasukan mahupun organisasi,” katanya.

Terdahulu Pemangku Dekan, Prof Madya Dr. Abdullah Bade berkata, aktiviti ‘team building’ itu diharap dapat memberi banyak manfaat kepada para kakitangan.

“Semoga aktiviti seperti ini dapat dilaksanakan dari semasa ke semasa dan diteruskan lagi penganjurannya pada tahun hadapan,” katanya.

Beliau turut merakamkan penghargaan kepada semua ahli jawatankuasa dan fasilitator yang terlibat dalam memastikan aktiviti berkenaan berjalan dengan lancar.

Kemuncak aktiviti adalah penyampaian hadiah bagi Kumpulan Terbaik ‘Team Building’ FSSA 2017, menyaksikan Pasukan Merah Jambu yang diketuai Dr. Maria L.T Lardizabal muncul sebagai pemenang.

Turut disampaikan hadiah sampingan lain seperti Pasukan Terbaik Mengikut Tema, pemenang setiap aktiviti yang diadakan selain acara cabutan tiket bertuah.

Sumber : Kenny Uwai