Retreat FPEP Tingkat Daya Saing Fakulti

JUMAAT, 24 FEBRUARI – Fakulti Perniagaan, Ekonomi dan Perakaunan (FPEP) Universiti Malaysia Sabah (UMS) telah menjayakan Retreat Fakulti bersama ketua-ketua program dan kakitangan pentadbiran fakulti baru-baru ini.

Bertempat di Hotel Promenade, Kota Kinabalu, program itu antara lain bertujuan membincangkan segala perancangan fakulti sebagai persediaan menghadapi semester baharu kemasukan pelajar.

Dekan FPEP, Prof. Madya Dr. Raman Noordin ketika berucap berkata, semua staf harus lebih fokus terhadap segala perancangan yang telah dibincangkan bagi mencapai sasaran program atau unit yang telah ditetapkan fakulti.

“Setiap staf fakulti memainkan peranan penting bukan sahaja untuk berkhidmat kepada pelanggan utama, iaitu pelajar, bahkan juga kepada masyarakat umum dan negara secara keseluruhannya,” ujar beliau.

Lebih 20 kakitangan FPEP terlibat dalam program selama dua hari itu.

Turut hadir, Dekan Pusat Pengajian Pascasiswazah, Prof. Dr. Rasid Mail, Timbalan Dekan FPEP, Dr. Kamisan Pusiran dan Timbalan Pendaftar FPEP, Sarlona J. Gindug.

Sumber: Jakaria Dasan, FPEP