FPEP dan GP3NS anjur Bengkel Tingkat Peranan Gabungan Penjaja dan Peniaga Kecil

KHAMIS, 2 MAC - Fakulti Perniagaan, Ekonomi dan Perakaunan (FPEP), Universiti Malaysia Sabah (UMS) menganjurkan bengkel dengan tema “Meningkatkan Peranan Gabungan Penjaja dan Peniaga Kecil Negeri Sabah” (GP3NS) baru-baru ini.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan FPEP, bengkel tersebut dikendalikan Program Teras Fakulti bersama Persatuan GP3NS.

Menurut kenyataan itu lagi, bengkel itu telah mengupas beberapa isu yang menjadi cabaran utama kepada persatuan tersebut sekali gus membawa kepada persetujuan untuk menganjurkan satu perkongsian pintar di antara FPEP dan GP3NS dalam masa terdekat.

Bengkel setengah hari turut dijayakan Yang Dipertua GP3NS, Datuk Hj Noortaip Suhaili;  Timbalan Yang Dipertua, Roslani Abdullah, Anggota Majlis Tertinggi persatuan dan pensyarah FPEP.

GP3NS menyambut baik dan melahirkan kegembiraan atas minat FPEP untuk membantu persatuan itu melaksana khidmat bakti kepada usahawan mikro di negeri Sabah.

Sementara itu, Dekan FPEP, Prof. Madya Dr. Raman Noordin berkata, satu jawatankuasa khas diketuai Pensyarah, Jakaria Dasan akan ditubuhkan bagi merealisasikan kerjasama tersebut.

Sumber: Jakaria Dasan, FPEP