Program Jom Sihat Bah! FSSA Amal Budaya Sihat Di Pejabat

RABU, 15 MAC - Fakulti Sains dan Sumber Alam (FSSA) yang giat menganjurkan program Jom Sihat Bah! 2017 telah mengadakan aktiviti FitFSSA (Power Walk), iaitu aktiviti berjalan kaki dari Kompleks Sains dan Teknologi ke Kompleks Perhutanan.

Berlangsung meriah dengan sambutan menggalakkan daripada kakitangan akademik dan bukan akademik FSSA, acara dimulakan pada pukul 4.30 petang di perkarangan tempat letak kenderaan Kompleks Sains dan Teknologi.

Dekan, Prof. Dr. Baba Musta dalam ucapannya berkata, aktiviti seumpama itu perlu diteruskan bukan sahaja kerana mendapat sokongan daripada seluruh kakitangan, malah dilihat mampu menyemai amalan budaya sihat di pejabat.

“Aktiviti ini juga amat sesuai dalam membina dan menyemai budaya hidup sihat seterusnya memberi kesan positif terhadap moral, prestasi dan komitmen kerja dalam kalangan kakitangan.

“Mereka akan lebih bermotivasi, lebih baik dalam menyelesaikan permasalahan, dan menyumbang kepada peningkatan budaya kerja yang lebih efektif,” katanya.

Program Jom Sihat Bah! yang akan dijalankan sepanjang tahun 2017 akan mengadakan pelbagai aktiviti bermanfaat seperti pertandingan futsal, bola tampar, senam tari dan boling.

Sumber : Kenny Uwai, FSSA

Razuan Matthew (Foto)