Kolej Kediaman Sri Angkasa UMS anjur Program Pemantapan Jati Diri di Kudat

RABU, 19 APRIL - Seramai 53 pelajar sekolah menyertai Program Pemantapan Jati Diri anjuran Kolej Kediaman Sri Angkasa, Universiti Malaysia Sabah (UMS) di Kem Pinawantai, Kudat baru-baru ini.

Dengan tema “Move Ahead, Go Beyond”, program itu bertujuan untuk membuka minda para peserta agar sentiasa meletakkan sesuatu matlamat dalam hidup untuk terus maju ke hadapan.

Dalam masa yang sama, program itu juga bagi mengasah kemahiran insaniah mahasiswa yang terlibat sepanjang program itu berlangsung.

Beberapa aktiviti telah menjadi pengisian, antaranya Latihan Dalam Kumpulan (LDK) yang membabitkan penglibatan semua peserta dengan dipantau oleh fasilitator.

Sambutan yang diterima dalam kalangan peserta dari pelbagai sekolah di daerah itu amat memberangsangkan dan para guru pengiring juga menyokong penuh penganjuran program-program seumpama itu yang dilihat mampu membimbing pelajar dan memberi pendedahan kepada mereka terhadap dunia luar.

Program yang berlangsung selama dua hari itu menyaksikan penglibatan 25 warga Kolej Kediaman Sri Angkasa UMS termasuk dua felo sebagai pegawai pengiring.

Sumber:  Mardena Jiwan, Jabatan Hal Ehwal Pelajar