Bengkel Pengucapan Awam dan Pengacaraan Majlis Cungkil Bakat Terpendam Mahasiswa

KHAMIS, 4 MEI – Bengkel Pengucapan Awam dan Pengacaraan Majlis menjadi medan mahasiswa Kolej Kediaman E mengetengahkan bakat terpendam dalam diri masing-masing.

Bertempat di Kompleks Dewan Kuliah Pusat ke-2 UMS, ia merupakan anjuran Jawatankuasa Kebajikan Mahasiswa (JAKMAS) melalui Exco Kepimpinan kolej itu.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan oleh JAKMAS kolej tersebut, bengkel itu dalam masa yang sama bertujuan memupuk keberanian untuk berucap di khalayak ramai di samping mencari bakal pelapis dalam bidang pengacaraan.

Bengkel selama sehari itu dikendalikan pengacara yang berpengalaman luas di dalam dan luar UMS, Mohammad Norazmi Haris.

Selain perkongsian pengalaman dari penceramah, para peserta turut diminta tampil ke hadapan bagi mempraktikkan segala yang diajar semasa bengkel.

Majlis kemuncak menyaksikan kesemua 50 peserta menerima sijil penyertaan sebagai tanda pengiktirafan.

Sumber: Kolej Kediaman E