Lea Vitalis Ratu Unduk Ngadau Kaamatan@E

RABU, 17 MEI - Lea Vitalis telah dinobatkan sebagai Ratu Unduk Ngadau Program Kaamatan@E yang dianjurkan Kolej Kediaman E, Universiti Malaysia Sabah (UMS) pada Ahad.

Beliau menyingkirkan pesaing terdekat, Brenda Ritchell Banaas yang muncul sebagai pemenang tempat kedua, dan Vennesa Vionie Alferd di tempat ketiga.

Farrah Norfazira Jeffers pula muncul sebagai pemenang ‘Miss Popular’ setelah mendapat undian terbanyak daripada pelajar.

Majlis penyampaian hadiah disempurnakan oleh Timbalan Pengetua Kolej Kediaman E, Mohd Hilmey Saili.

Berlangsung di perkarangan kafeteria kolej kediaman itu, penganjurannya telah dikendalikan Kelab E-Seni Muzik Tradisi (E-SEMTRA).

Program sehari itu turut menyaksikan Pertandingan Sugandoi (karaoke lagu Kadazandusun) serta aktiviti sukaneka yang disertai oleh pelajar-pelajar UMS.

Pertandingan Sugandoi menyaksikan Kerolfijo Osewan berjaya merangkul tempat pertama, Saini Megan Cyril Ondoi tempat kedua, manakala tempat ketiga ialah Mischellyn Masunning.

Hadir sama, Felo Penyelaras Majlis Ketua-ketua Kelab, Farah Afifah Sufyan; Yang Dipertua Jawatankuasa Kebajikan Mahasiswa (JAKMAS) Kolej Kediaman E, Mohd Syafiq Mohd Faizan dan  Pengarah Program Kaamatan@E, Muhammad Ghozali Ahmad.

Sumber: Kolej Kediaman E