SRIM UMS Sertai PRIMA di UPSI

KHAMIS, 22 JUN - Sekretariat Rakan Integriti Mahasiswa (SRIM), Universiti Malaysia Sabah (UMS) baru-baru ini mengadakan Kembara Integriti SRIM Siri 3 di Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI).

Menurut kenyataan SRIM, penganjurannya di UPSI adalah bersempena Program Perhimpunan Rakan Integriti Mahasiswa (PRIMA) anjuran Rakan Integriti Mahasiswa (RIM) UPSI.

Program yang berlangsung selama empat hari itu menyaksikan penyertaan seramai 12 ahli SRIM UMS yang terdiri daripada barisan Majlis Tertinggi dan Majlis Eksekutif SRIM.

Dalam kenyataan itu ada menyebut bahawa rombongan peserta UMS turut berkongsi pengalaman dan idea berkaitan dengan program-program yang telah dijalankan dengan jayanya oleh mereka di UMS.

Program PRIMA itu turut diisi dengan forum bertajuk ‘Integriti dalam Pendidikan’ yang telah berlangsung di Dewan E-Learning UPSI.

Antara topik yang dibincangkan adalah bagaimana integriti dalam pendidikan boleh melahirkan ramai mahasiswa yang hebat.

Turut menjadi perbincangan hangat ialah bagaimana membentuk generasi yang berintegriti seiring dengan kecemerlangan dalam pencapaian pendidikan.

Sumber: SRIM, UMS