Blok Ibnu Sina Lawat Rumah Anak Yatim Beaufort

JUMAAT, 30 JUN - Exco Kemasyarakatan Jawatankuasa Blok Ibnu Sina Universiti Malaysia Sabah (UMS) menganjurkan Program Lawatan Kemasyarakatan ke Rumah Anak Yatim Al Aman Beaufort baru-baru ini.

Diiringi Felo Penyelaras Blok Ibnu Sina, Mat Usop Haji Rasid dan Timbalan Pengetua Kolej Kediaman E, Mohd. Hilmey Saili, lawatan itu disertai 40 mahasiswa penghuni blok dan kolej berkenaan.

Dalam kenyataan yang dikeluarkan oleh blok itu, ia antara lain dianjurkan untuk memberi peluang kepada para mahasiswa meningkatkan kemahiran berkomunikasi sekali gus memupuk sikap prihatin dalam diri.

Pelbagai aktiviti seperti sesi pembentangan logo, permainan stesen dan persembahan kreatif juga telah diadakan.

Para mahasiswa turut mengambil bahagian bersama anak-anak yatim dalam setiap aktiviti yang dilaksanakan.

Kegembiraan jelas terpancar di muka anak-anak yatim yang gembira dengan setiap acara yang diadakan selain berterima kasih kepada rombongan berkenaan kerana sudi meluangkan masa bersama mereka dengan aktiviti-aktiviti yang menyeronokkan.

Sumber: Blok Ibnu Sina