UMS Juara Bola Tampar Wanita SUKUM

SELASA, 8 OGOS – Pasukan bola tampar wanita Universiti Malaysia Sabah (UMS) mengharumkan nama universiti apabila muncul juara pada kejohanan Sukan Staf antara Universiti-Universiti Awam Malaysia (SUKUM) yang berlangsung di Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) baru-baru ini.

Pasukan itu menewaskan Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) pada perlawanan akhir sekali gus menyumbang pingat emas buat kontinjen UMS.

Kedua-dua pasukan mempamerkan aksi sengit dan mantap, namun kelebihan berpihak kepada UMS apabila menang ‘straight set’ untuk kekal di persada pertandingan.

Ketika ditemui media, ketua pasukan bola tampar UMS, Dayangku Masniah Ag Madaud merakamkan ribuan terima kasih kepada semua pemain yang telah bertungkus lumus sehingga meraih kejayaan manis tersebut.

“Tidak lupa juga kepada pengurus dan jurulatih kerana membimbing tanpa rasa penat dan pasukan yang betul-betul berlatih dengan penuh semangat,” katanya.

Beliau juga merakamkan penghargaan kepada pihak pengurusan UMS kerana memberi sokongan dan peluang beraksi pada SUKUM 2017.

Oleh Mardianah Shamsudin (Pelajar Latihan Industri BPK)