Piala Dekan Staff FSSA Medium Perkukuh Kemesraan Dan Semangat Berpasukan

KHAMIS, 24 OGOS - Kejohanan Bola Tampar Tertutup Piala Dekan Staff FSSA 2017 anjuran Fakulti Sains dan Sumber Alam (FSSA) Universiti Malaysia Sabah (UMS) baru-baru ini mampu memperkukuhkan jalinan kemesraan dan semangat berpasukan dalam kalangan kakitangan fakulti.

Dekan FSSA, Prof Dr. Baba Musta berkata, ini kerana dalam pertandingan sukan kerjasama adalah kata kunci dalam pasukan bertanding tanpa mengira gred dan skim jawatan yang disandang, yang akhirnya mampu memupuk hubungan yang lebih kukuh di antara kakitangan.

“Penganjuran program sebegini sekali gus dapat merangsang naluri bekerjasama dan bermotivasi dalam diri dan akhirnya mewujudkan suasana harmoni dalam satu fakulti,” katanya.

Sementara itu, pensyarah FSSA, Dr. Moh Pak Yan turut melihat kejohanan sukan sebegini mampu membawa nilai positif terhadap kakitangan yang menyertai.

“Aktiviti ini memberi ruang kepada semua kakitangan fakulti untuk bergaul dan saling mengenali antara satu sama lain di samping membudayakan kakitangan terhadap usaha menjalani gaya hidup sihat.

“Diharap aktiviti seumpama ini dapat dilaksanakan dari semasa ke semasa dan diteruskan pada tahun hadapan,” ujar beliau.

Kejohanan sehari itu menyaksikan gimik perasmian melalui acara servis bola tampar oleh Prof. Baba sebagai tanda bermulanya kejohanan yang berlangsung di Gelanggang Bola Tampar, Pusat Sukan UMS.

Kemuncak aktiviti adalah penyampaian hadiah bagi pemenang kejohanan dan juga cabutan tiket bertuah.

Sumber : Kenny Uwai, FSSA