Program Semarak Merdeka, UMS edar 1,000 Jalur Gemilang dan Bendera Sabah

SELASA, 29 OGOS - Universiti Malaysia Sabah (UMS) mengedarkan lebih 1,000 Jalur Gemilang dan bendera Sabah kepada warga kampus dalam satu Program Semarak Merdeka sempena sambutan Hari Kebangsaan 2017.

Edaran tersebut disempurnakan Naib Canselor UMS, Profesor Dr. D Kamarudin D Mudin di Pintu Utama UMS bermula pukul 4.30 petang, kelmarin.

Pada tahun ini, UMS turut melibatkan 11 buah kenderaan Kelab Sukarelawan Pacuan Empat Roda UMS untuk membawa dan mengibarkan bendera selama sebulan di sekitar Kota Kinabalu.

Turut hadir pada program itu, Timbalan Naib Canselor (Penyelidikan dan Inovasi), Profesor Dr. Shahril Yusof; Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar dan Alumni), Prof. Dr. Ismail Ali; Pendaftar UMS, No’man Datuk Hj. Ahmad; dan Ketua Pustakawan UMS, Dayang Rukiah Ag. Amit.

Seperti tahun sebelumnya, UMS mula mengibarkan Jalur Gemilang dan Bendera Negeri Sabah pada 1 Ogos di semua bangunan yang terdapat dalam kampus sebagai usaha menyemai dan menyubur semangat patriotisme sekali gus menyemarakkan lagi sambutan Hari Kebangsaan.