Direktori |  Hubungi Kami  |   Staf   |  Pelajar  |  Pelawat  |

.

 
.

.

English (UK)BahasaMelayuMalaysiaChinese (Simplified)

ARKIB

Lawatan FPSK UNIMAS Ke UMS Bincang Potensi Kolaborasi

ISNIN, 18 FEBRUARI - Fakulti Perubatan dan Sains Kesihatan (FPSK) Universiti Malaysia Sabah (UMS) telah menerima lawatan kerja rombongan FPSK Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS) baru-baru ini.

Menurut Dekan FPSK, Prof. Dr. Mohammad Saffree Jeffree, kunjungan rasmi oleh rombongan seramai 32 orang yang diketuai oleh dekannya, Prof. Dr. Hj. Ahmad Hata Rasit adalah bertujuan untuk perkongsian maklumat serta perbincangan potensi kolaborasi antara kedua-dua pihak.

“Selain sesi pengenalan FPSK dan Hospital UMS kepada delegasi dari UNIMAS, turut diadakan adalah sesi perbincangan potensi kolaborasi penyelidikan dan pengurusan hospital, selain lawatan ke beberapa tempat di kampus UMS antaranya Muzium Perubatan UMS, Pusat Penyelidikan Perubatan dan Kesihatan Borneo, Bangunan Canselori, dan Jeti ODEC, serta tinjauan tapak HUMS.

“Pada sebelah malamnya pula rombongan tetamu UNIMAS telah diraikan makan malam bertempat di Restoran Nelayan Bukit Padang,” katanya.

Dalam pada itu, Prof. Dr. Hj Ahmad Hata pula merakamkan penghargaan kepada UMS di atas kesudian menerima kunjungan hormat tersebut.

“Pihak UNIMAS turut menjemput pihak UMS untuk mengadakan kunjungan balas bagi lawatan kerja ke UNIMAS dan berharap agar kerjasama dan persahabatan ini akan berterusan pada masa akan datang,” ujar beliau.

Hadir sama sepanjang sesi lawatan tersebut Timbalan Dekan Akademik dan Antarabangsa FPSK, Dr. Fairrul Kadir; Timbalan Dekan Penyelidikan dan Pascasiswazah, Dr. Firdaus Mohd. Hayati; dan Timbalan Dekan Hal Ehwal Pelajar dan Jaringan Komuniti, Dr. Yeap Boon Tat.


IKUTI KAMI

ums qr150 facebook361 twitter361 utube361 flickr361 h linkedin  

CAPAIAN PANTAS

PAUTAN LUAR

mygov kpm36 mampu36