Direktori |  Hubungi Kami  |   Staf   |  Pelajar  |  Pelawat  |

.

 
.

.

English (UK)BahasaMelayuMalaysiaChinese (Simplified)

ARKIB

33 Pelajar UMS Jayakan Program ‘Mahasiswa Perintis Komuniti Sejahtera’ Di Kota Marudu

ISNIN, 11 NOVEMBER – Seramai 33 pelajar Program Kerja Sosial, Fakulti Psikologi dan Pendidikan (FPP), Universiti Malaysia Sabah (UMS) telah menjayakan program komuniti Mahasiswa Perintis Komuniti Sejahtera di Kampung Marak Parak, Kota Marudu baru-baru ini.

Menurut Ketua Program Kerja Sosial UMS, Dr Peter Voo, program tersebut diadakan bertujuan untuk menerapkan budaya menuntut ilmu sepanjang hayat kepada masyarakat khususnya penduduk Kampung Marak Parak, Kota Marudu.

“Melalui program ini diharap dapat menarik minat golongan muda di kampung ini untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi.

“Ucapan terima kasih juga diucapkan kepada semua pihak terutamanya penduduk Kampung Marak Parak yang menerima pelajar dari UMS untuk menjayakan program ini,” katanya dalam satu majlis di kampung tersebut.

Dalam pada itu, Penyelia Kemajuan Masyarakat N5 Tandek, Jamil Majingkin memberi penghargaan kepada pihak UMS atas segala komitmen dan usaha untuk menjayakan program komuniti kerja sosial di kampung tersebut.

“Program sebegini mampu memberikan impak positif bukan saja kepada penduduk kampung Marak Parak malah dapat diluaskan ke kampung yang terdapat dalam kawasan Kota Marudu pada masa akan datang,” ujarnya.

Turut hadir dalam majlis itu Ketua Kampung Marak Parak, Motis Budan; Majlis Pengurusan Komuniti Kampung (MPKK), Jenny Elda Egul; Pensyarah Program Kerja Sosial, Wanda Kiyah Anak George Albert; dan Pengarah Program Kugan Singh.

 


IKUTI KAMI

ums qr150 facebook361 twitter361 utube361 flickr361 h linkedin  

CAPAIAN PANTAS

PAUTAN LUAR

mygov kpm36 mampu36