Luqman Ridha Anwar Pendaftar Baharu UMS; Zawawi kekal Ketua Pustakawan UMS

ISNIN, 16 NOVEMBER - Ketua Timbalan Pendaftar Universiti Malaysia Sabah (UMS), Luqman Ridha Anwar dilantik sebagai Pendaftar baharu UMS.

Beliau yang sebelum ini memegang jawatan sebagai Timbalan Pengarah (Pengurusan dan Operasi) Hospital UMS dilantik ke jawatan tersebut berkuat kuasa 13 November 2020 bagi menggantikan Vina Zahriani Yusof yang menggalas tanggung jawab sebagai Pendaftar UMS sejak 13 November 2018.

Luqman Ridha menerima pelantikan tersebut dalam satu acara ringkas penyerahan surat lantikan oleh Naib Canselor UMS, Prof. Datuk ChM. Dr. Taufiq Yap Yun Hin di Pejabat Naib Canselor baru-baru ini.

Dalam acara sama, Datuk ChM. Dr. Taufiq Yap turut menyampaikan surat pelantikan semula Ketua Pustakawan UMS, Zawawi Tiyunin yang juga berkuat kuasa 13 November 2020.