Pelajar UUM dan UMB Tamat Program Mobiliti Pelajar di UMS

JUMAAT, 24 JUN - Seramai 11 pelajar Universiti Utara Malaysia (UUM) dan Universiti Mercu Buana (UMB), Jakarta berjaya menamatkan Program Mobiliti selama satu semester di Universiti Malaysia Sabah (UMS).

Dekan Fakulti Psikologi dan Pendidikan (FPP) UMS, Prof. Madya Dr. Mohd Dahlan Hj. A. Malek berkata, daripada kesemua pelajar itu tujuh orang dari UUM dan selebihnya dari UMB.

“Tahniah kepada Fakulti Psikologi dan Pendidikan atas kejayaan mengendalikan program mobiliti dengan baik. Diharap pada masa akan datang, program ini dapat diperluaskan ke universiti-universiti tempatan dan juga luar negara.

“Ini penting dalam usaha fakulti menaikkan KPI program dan fakulti serta KPI universiti,” katanya ketika berucap pada Majlis Tamat Program Mobiliti, kelmarin.

Program itu diadakan bagi meraikan pelajar Program Mobiliti daripada UUM dan UMB, Jakarta Indonesia.

Dr. Mohd Dahlan berkata, program mobiliti itu akan diteruskan pada masa akan datang dengan melibatkan lebih ramai pelajar daripada program lain.

“Mobiliti merupakan salah satu platform bagi pelajar mendapatkan pengalaman dan pengetahuan daripada universiti lain.

“Pengalaman dan pengetahuan yang baru sudah pasti akan dapat memberikan kebaikan dan impak positif kepada pelajar, fakulti dan universiti,” tambahnya.